+31 88 0580 222 info@greatcircle.nl 


U heeft het vast al eens gehoord: elke twee jaar verdubbelt de hoeveelheid data die we met ons allen verzamelen. Dat betekent dat uw bedrijf de komende twee jaar meer data zal opslaan dan tot nu toe in de hele bedrijfshistorie. Overdreven? Nou goed, laten we er drie of vier jaar van maken. Dan praten we nog steeds over een snel groeiende behoefte aan meer opslagcapaciteit. Dat vraagt om schaalbare oplossingen voor hardware.

Maar opslaan alleen is niet genoeg. De verzamelde data willen we het liefst zo snel mogelijk bewerken en analyseren, als het kan vrijwel meteen. Near real-time, noemen we dat dan. Die klant die nu overweegt om online een product te kopen, wil binnen enkele muisklikken weten wanneer dat wordt geleverd. Niet pas over een uur, ook niet over drie minuten. Kortom, als de behoefte aan opslagcapaciteit voortdurend toeneemt, stijgt ook de vraag naar rekencapaciteit. In ieder geval over een langere periode bezien.

In de praktijk vertoont de vraag naar opslag- en rekencapaciteit natuurlijk veel meer fluctuaties. Als u een kwart van de jaaromzet in december haalt, wordt in die maand veel meer van uw serverpark gevraagd dan in januari. En als uw hoogseizoen in het voorjaar ligt, draait uw hardware op dat moment overuren. Als u geen verstoringen van uw bedrijfsprocessen wilt, zult u de capaciteit van uw hardware moeten afstemmen op deze piekmomenten. Met als gevolg dat u veel euro’s neerlegt voor opslag- en rekencapaciteit die u een groot deel van het jaar niet nodig heeft.

Dat de cloud verlichting biedt, weet u inmiddels. Door uw systemen onder te brengen in een rekencentrum, hoeft u zelf niet langer te investeren in hardware en licenties. U betaalt eens per maand een bedrag waarvoor u toegang krijgt tot de benodigde hardware. Maar weet u ook dat u alleen betaalt voor de opslag- en rekencapaciteit die u daadwerkelijk gebruikt? Als u aan de vooravond van het hoogseizoen staat, schakelen we eenvoudig extra capaciteit in. Na het hoogseizoen schakelen we weer uit wat u niet meer nodig heeft. Dat is pas schaalbaarheid.

Bij GreatCircle verstaan we nog meer onder schaalbaarheid. Het bedrag dat u per maand betaalt, hangt af van het aantal gebruikers, het aantal oplossingen en het aantal diensten. Heeft u naast uw ERP-systeem behoefte aan aanvullende oplossingen voor bijvoorbeeld voorraadoptimalisatie, promotiefolder management, retailplanning of order management? Met een druk op de knop beschikt u over de benodigde opslag- en rekencapaciteit. Vertoont uw groeicurve even een tijdelijke dip? Dan hoeft u niet langer te betalen voor de gebruikers die niet meer voor uw bedrijf werken.

Schaalbaarheid betekent in onze ogen ook dat u zelf kiest welke diensten u wel en niet uitbesteedt. Wilt u zelf het werkplekbeheer verzorgen? Dat kan. Houdt u service en onderhoud van uw kassasystemen graag in eigen hand? Geen probleem, ook niet als u later van gedachten verandert. Maar als u dat wilt, houden wij de performance van uw cloudsystemen in de gaten. Daalt die performance onder het vooraf afgesproken niveau? Dan schakelen wij automatisch een tandje bij. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw klanten altijd de service krijgen die zij verdienen.

Schaalbaarheid is essentieel in dit tijdperk waarin winst en verlies soms dicht bij elkaar liggen. Schaalbare oplossingen zorgen ervoor dat u niet onnodig veel geld betaalt voor zaken die u niet nodig heeft. Of beter gezegd: de cloud biedt u de mogelijkheid om een groot deel van uw IT-kosten variabel te maken, zodat het kostenpatroon gelijke tred vertoont als het omzetpatroon. Bijkomend voordeel: het werkkapitaal dat u niet meer in hardware en licenties hoeft te steken, kunt u nu investeren in innovatie. Daarmee maakt u het verschil.

Website RetailConnectedDe klant van vandaag wil meer waarde voor zijn geld. Meer waarde is niet hetzelfde als meer waar. Waarde zit ‘m niet alleen in aantrekkelijk geprijsde producten, maar steeds meer in verrassing, beleving, gemak en persoonlijk advies. Dat vraagt om digitale innovatie. En digitale innovatie vraagt om een leidende rol van de IT-manager.

Met Retail Connected stelt GreatCircle u in staat om die leidende rol te vervullen. Wij zorgen voor een gestandaardiseerde, schaalbare en beheersbare IT-infrastructuur, zodat u ruimte creëert voor innovatie. Hoe wij dat doen? Dat leest u in een serie van drie blogs. Dit is de eerste over standaardisatie.

Meer weten? Kijk op www.retailconnected.nl, neem contact met ons op via marketing@greatcircle.nl of kom naar ons event op vrijdag 18 mei 2018.

Blog items

RUIMTE VOOR INNOVATIE

Zeg eens eerlijk: hoeveel procent van uw tijd bent u bezig met projecten die waarde creëren? Of bent u vooral druk met het voorkomen…

BETAAL NIET MEER DAN NODIG

U heeft het vast al eens gehoord: elke twee jaar verdubbelt de hoeveelheid data die we met ons allen verzamelen. Dat betekent…

STOP MET BRANDJES BLUSSEN

Hoeveel tijd bent u kwijt aan gesprekken met mensen uit het bedrijf die vragen…

NU DE TECHNIEK NOG

Die digitalisering moeten we niet vergeten als we de nieuwe retail strategie doorvoeren en een nieuwe customer journey uitstippelen.

NEEM UW MEDEWERKERS MEE OP REIS

Een strategie waarin de klant daadwerkelijk op de eerste plaats staat. Nu hoeft u die alleen…

NEEM DE KLANT MEE OP REIS

Nu is het tijd voor de laatste check: hoe neemt u uw klant mee door het aankooptraject? Welke stappen doorlopen zij?

MAAK UW BELOFTE WAAR

Inmiddels kent u uw klanten. U heeft hen gesegmenteerd en vervolgens voor elk klantsegment geïnventariseerd hoe u meer waarde kunt creëren.

MAAK KENNIS MET UW KLANTEN

Natuurlijk kent u de klant. Toch? Of denkt u dat alleen maar? Wij komen uit een tijdperk waarin we…